Så blir du snyggast på träningen

Att köpa nya snygga träningskläder är ett av de bästa sätten att få motivation till att träna. Nya kläder ger både självförtroende och pepp. De kommer få dig att vilja springa intervaller, ta dig till gymmet eller yoga hemma. Bra träningskläder måste vara både funktionella och sköna, men det skadar inte om de är snygga också. Hos Gorilla sports hittar du högkvalitativa och snygga träningskläder till rimliga priser. Här finns det dessutom ett brett utbud av träningstillbehör och professionell träningsutrustning. Det stora utbudet av prisvärda vikter och maskiner passar dig som föredrar att träna hemma. Deras träningskläder passar alla, oavsett om du tränar hemma, löptränar utomhus eller går till gymmet. De har träningsplagg i klassiska färger såväl som coola mönster. Nedan får du tips på vad du ska tänka på när du väljer träningskläder.

Olika träningsformer behöver olika kläder

Beroende på vilken träningsform du utövar kommer du att behöva anpassa dina träningskläder. Många träningskläder passar för flera olika aktiviteter, men du bör tänka igenom varje aktivitet innan. Ett yogapass sker ofta i ett behagligt tempo med olika ställningar. Detta ställer krav på att kläderna är sköna och följsamma kläder så att du kan röra dig smidigt. Däremot bör yogatoppen inte var för lös eftersom den då kommer att glida ner i vissa ställningar. För spinning och cykling bör du ha byxor som sitter åt för att undvika att byxorna fastnar. Om du gymmar kan exempelvis tights bli alldeles för varmt. Då kan det vara bättre med shorts. Med andra ord bör du köpa träningskläder som passar den träningsform du kommer att utföra.

Ju mer du tränar, desto mer kläder behöver du

Ju oftare du tränar, desto fler träningsplagg behöver du. De flesta vill inte använda samma plagg flera gånger i rad och att tvätta flera gånger i veckan är inte ett alternativ. Låt inte smutsiga träningskläder hindra dig från att träna. Se istället till att ha ett par uppsättningar av t-shirtar, linnen, träningstoppar, shorts och tights. Variera gärna med olika färger och mönster för att variera träningsgarderoben.

Välj bra material

Materialet är mycket viktigt för komforten. Många gör misstaget att välja träningsplagg tillverkade av bomull. Bomull är ett bekvämt material och det finns flera snygga träningsplagg tillverkade av bomull. Däremot passar det inte för hård träning eller när det är varmt eftersom svetten stängs inne i materialet. Detta gör att du kommer att bli nedkyld och plagget kommer att kännas tungt. Istället bör du satsa på plagg i funktionsmaterial som håller dig torr och sval under träningen. Det finns flera olika sorters funktionsmaterial och de är oftast en blandning av olika material som exempelvis polyamid, polyester och lycra. Funktionsmaterial är fuktavledande vilket innebär att det transporterar bort svetten från kroppen och du blir inte nedkyld. Funktionsmaterial är framför allt bra till plagg som är närmast kroppen och där du svettas mycket, exempelvis t-shirtar, sport BH-ar och linnen. Bomullsplagg är sköna och kan användas som överdragskläder, exempelvis en hoodie eller sköna byxor.