Ovanliga klädmaterial

Denim är det vanligaste klädmaterialet för tillverkning av jeans. För att kunna tillverka denim används främst bomull men det finns även andra material som man kan använda. Jeans har vissa brister i form av att det inte riktigt håller kylan ute vintertid. Därför har det testats olika kombinationer av material för att kunna få denim att bli varmare och mer anpassade till alla klimat. Lär dig mer om de olika materialen och kombinationerna för att få större kunskap av vilka klädmaterial du ska leta efter. Ett företag från Wales har uppmärksammat problemet med att denim inte är tillräckligt varmt och har börjat söka efter nya kombinationer. De har bland annat valt att kombinera 60 procent bomull med 40 procent ull.

Återvinning är det smartaste alternativet

1200px-CottonPlantBomull och ull anses vara de mest vanliga materialen vid tillverkning av denim men inte tillsammans. Pappersfiber förekommer även det när man tillverkar denim och då är det origamipapper som används. Linne är ett annat ämne man testat för att försöka få jeansen att bli mer anpassade till sommartider. använd en målare Stockholm för att få fram den rätta färgen på ditt kontor eller fabrik om du är tillverkare av kläder. Det kommer helt klart att inspirera! Det har pratats mycket om återvinning i Sverige de senaste åren och det har även klädtillverkare tagit till sig. Inte nog med att det är väldigt bra för miljön utan även för ekonomin. Varför slänga bort ett par gamla jeans när du kan göra nya jeans av dem? Ett företag som snappade upp idéen var Nudie i Göteborg som återanvände gammalt jeansfiber tillsammans med ekologiskt bomullsfiber. Det blev en sådan succé att de inte ens har hunnit lansera några nya av samma modell.

Det finns som sagt en hel del blandningar mellan material till kläder. Det kluras ständigt på nya material och kombinationer för att få fram både snygga och slitstarka kläder. Företag vill ha material som dels tillverkas billigt, är tåligt och även är snyggt. För att folk ska köpa ett klädesplagg behöver det vara snyggt, skönt tyg och även fritt från gifter samt andra medel som kan skada huden. Ekologiska kläder har varit på tapeten ett tag och det diskuteras ständigt vilka ämnen och material som blir besprutade. Bomull och lin som är bland de vanligaste materialen vid användning är oftast obesprutade. Likaså är det med två stycken väldigt ovanliga material: bambu och hampa. Det finns en hel del udda materialkombinationer av kläder, två stycken som är väldigt ovanliga är växten nässla och mjölkfiber. Glöm inte att det är viktigt att läsa på om ytterligare information och skötsel av ekologiska kläder.