Modetrender våren 2016

På våren kan den observante ofta skåda både en och två svenskar som i förtid plockat fram shortsen, t-shirten och sandalerna, då de något optimistiskt överskattat den värme som våren för med sig. Därmed inte sagt att trenderna inom vårmodet låter vänta på sig – de är framme minst lika tidigt som shortsoptimisterna. Här är några av de tydligaste trenderna på catwalken under våren 2016.

Något som man har sett mer av på catwalken i år än tidigare är axlar, då nästan samtliga modehus verkar vara överens om att bara axlar är något som kommer stort under året. Det kan handla om cut-outs vid axlarna eller om blusar som sitter lågt och låter axlarna vara helt bara – hur som helst ska man visa upp dem!hiker-918704_960_720

En annan trend, som känns bekant från vintersäsongen 2015, är influenserna från 90-talet, som fortsätter vara närvarande i modevärlden. Vare sig man hämtar inspiration från rave, grunge eller minimalismen kommer man att vara helrätt under våren. 90-talstrenden kan med fördel kombineras med en annan, lite nyare trend, nämligen ryggsäcken. Ryggsäcken har verkligen tagit plats på catwalken, och syns på flera modellers ryggar. Detta är en trend som alla kan glädjas åt, eftersom ryggsäckar inte bara är snygga, utan också bekväma och praktiska. Inga fler sneda ryggar till följd av en tung axelväska eller handväska!

En trend som både kan kombineras med andra och som kan stå på egna ben är den randiga trenden. Det handlar om storrandigt och om helrandigt – om man vågar kan man klä sig i ränder från topp till tå i vår, och fortfarande vara helt trendriktig.

Slutligen syns mycket spets på vårens catwalker. Var med andra ord inte rädd för att plocka fram din romantiska sida lagom till sommaren!

Något annat som svenskar brukar vara tidiga med på våren, förutom shorts och modetrender, är att slå sig ned på städernas uteserveringar, trots att det fortfarande är för kallt att sitta ute. Men vi trär en filt över axklarna, kupar händerna runt en varm kaffekopp, och härdar ut, för att det är vår. Om man har ett uterum i sitt hem kan man dock slippa frysa, och ändå kunna möta våren och sommaren mer eller mindre utomhus. Du hittar mängder av uterum att välja mellan på Skanskabyggvaror.se.