7 Tidlösa trender inom heminredning

Att hänga med i trender inom heminredning kan ibland kännas som en tuff uppgift. Och låt oss inte gå in på kostnaderna. Så i år, varför inte välja ut det senaste och det största, och samtidigt välja tidlösa heminredning istället för flyktiga trender? Låt oss gå igenom  7 trender inom heminredning som kommer att hålla din stil fräsch i många år framöver.

 

Minimalism

Oavsett vilket år det är, så är ”mindre alltid mer”. Ju mindre du har som tränger på hyllor och bord, desto bättre kommer ditt hem att se ut — och ju mindre damm behöver du oroa dig för! Det samma gäller för utformningen av alla rum. Se till att du väljer möbler som är proportionellt till rummet så utrymmet inte ser för trångt ut.

Naturligt ljus

Om du behöver köpa fönstertäckning, välj den fönstertäckning som släpper in mest ljus. Där det är minimalt med dagsljus, investera i högkvalitativt lampor som ger utrymme för en naturlig glöd. Ett enkelt och flexibelt tips är att testa dig fram med bordslampor som ofta om inte alltid ger en härlig harmoni. Här kan du hitta bordslampor som bör falla dig i smaken och ger några tydliga exempel.

 

Accentfärg

Trendiga färger förändras från år till år och även från säsong till säsong, men ett rum behöver alltid lite färg för att verkligen komma till liv. Snarare än att investera i en orange soffa eller måla vardagsrummet akvamarin, välj tillbehör som kuddar, vaser och även konst i djärva nyanser accent. Dessa är lätta att byta ut varje säsong eller efter nästa år.

 

Funktionella möbler

Oavsett hur chic den där kantiga stolen med ett egendomligt säte ser ut i tidningen, köp inte något som du inte kan sitta bekvämt i. Det samma gäller för soffbord av glas, (för stor risk att glaset spricker) och hyllor som inte erbjuder något utrymme. Köp heminredning som är tänkt att användas, och inte bara för att det ska beundras på avstånd.

 

Komfort

Liknande funktion, är komfort en viktig faktor när man köper möbler. Det är inte tidlöst om du måste byta ut din soffa eftersom du känner att du aldrig kan koppla av i den. Köp något som ser bra ut och som samtidigt känns bra.

 

Hållbarhet

När det kommer till heminredning är det ofta bättre att spendera pengar på något som kommer att stå sig genom tiderna snarare än något trendigt, men dåligt gjort. Du kommer att sluta upp med att ha spenderat samma belopp på flera billiga samt lågkvalitets objekt kontra en välgjord pjäs. Åter igen, handla klokt.