Klassiskt snygg på liten budget

Vem som helst kan bläddra i glansiga magasin eller nypa i lyxiga material i fina butiker, och med pengar på kontot finns det egentligen ingen anledning att inte heller se ut som ”a million dollar”, det vill säga att vara snygg och trendig från topp till tå, varje dag. Men det finns enklare och framförallt billigare knep att se klassiskt snygg och välvårdad ut, trots att kontot gapar tomt och det inte finns möjlighet att satsa på en dyr vinterkappa och trendig designväska för tillfället. Det är trots allt inte kläderna och accessoarerna som glänser mest, utan det är personen bakom plaggen som avgör helhetsintrycket, vilket är viktigt att komma ihåg i dagens mode- och trendhets.

Ett givet knep är att ta hand om sitt leende och sina tänder. En ren och fin tandrad förhöjer alltid en outfit, och kan också kompensera och ta fokus från kläder, skor och väskor. Ett glatt leende som går ända upp till ögonen är helt enkelt obetalbart och det gäller därför att borsta tänderna noga, använda tandtråd och skölja med munvatten. Badrumsrutinen runt tänderna bör vara helig för bästa resultat! För de som inte fått en rak och perfekt tandrad naturligt, vilket de allra flesta faktiskt inte har, kan det löna sig att uppsöka en specialiserad tandläkare eller en tandreglering. Mottagningar som utför tandreglering Stockholm är enkla att hitta, det finns idag många sådana att välja på.

Manicure process at home, nails painting

Manicure process at home, nails painting

Ytterligare ett tips för att ge ett mer välvårdat yttre är att sköta sina händer och framför allt naglarna. Även om man lätt glömmer bort det är händerna ofta i fokus och blickarna dras ofta till händer, till exempel vid betalning i affärer, när du sträcker fram handen för att hälsa eller när du för gaffeln till mun på en lunchrestaurang. Att ha rena och välvårdade händer och naglar är en mycket god investering, och en manikyr behöver inte kosta skjortan. Det går dessutom utmärkt att genomföra en enkel manikyr och handvårdsprocess hemma i sitt eget badrum.

Förutom ett snyggt leende och välvårdade händer kommer man långt med ett välskött hår. Det behöver inte krävas en dyr och avancerad frisyr, men att tvätta håret regelbundet och göra inpackningar (alternativt låta balsamet sitta kvar över natten) kan göra underverk, samt naturligtvis att föna håret snyggt efter tvätt. Att lära sig behärska en hårfön på bästa sätt är inte svårt och det finns otaliga guider tillgängliga för bästa resultat.