Rätt makeup för vardagen och jobbet

Det kan vara lockande att sminka sig snyggt dagligen och många tjejer och kvinnor vågar inte ens gå utanför dörren utan smink. Smink är ett hjälpmedel för att lyfta fram ditt ansiktes vackra linjer och unika konturer och inte en mask att gömma sig bakom. I grunden gäller det i första hand att vårda sin hud och att inte använda mer smink än nödvändigt för jobb och vardag. För en fin vardagsmakeup krävs inte många produkter men det är däremot rekommenderat att uppdatera sin necessär regelbundet eftersom skönhetsprodukter förbättras och uppdateras regelbundet.

Smink till vardags

Undvik att använda mycket smink till vardags utan satsa mer på hudvård och basprodukter. Spara sminket till festen och låt din hy vila istället. Många professionella modeller använder inget smink över huvud taget till vardags. För en enkel vardagsmakeup behöver du bland annat foundation som matchar din hy, rouge, ögonpenna och ögonskugga i mjuka färger samt mascara. Använd aldrig mer foundation än vad som behövs eftersom målet är att få ett så naturligt utseende som möjligt.

Ett vackert leende

Vad är en makeup utan läppstift eller fint färgat läppglans? Var dock noga med att använda milda färger och spara det vackra röda läppstiftet till festliga tillfällen. Men vad gör ett snyggt läppstift för ett vackert leende om du har gula eller missfärgade tänder? Det finns som väl är en enkel och ganska billig lösning som kommer att ge dig vackra vita tänder igen. Hos Bästa Tandblekning online kan du jämföra olika behandlingar för tandblekning hemma till bästa pris. Här kan du förutom jämförelser av olika produkter för tandblekning hemma även läsa bra information om hur tandblekning fungerar. För dig som lider av missfärgade tänder är tandblekning hemma ett billigt och bra sätt att få vitare tänder än att gå till en tandläkare för behandling (vilket är betydligt dyrare). Bästa Tandblekning har sammanställt en informativ guide som kommer att hjälpa dig hitta din bästa tandblekning hemma till bästa pris.

Makeup till jobbet

Undvik att översminka dig när du går till en arbetsintervju eller till ditt jobb. Det ger ett sämre intryck och får dig att se mindre professionell ut. Lägg en makeup som framhäver ditt ansikte på ett naturligt sätt utan att du ser sminkad ut. Fokusera på att lyfta fram dina ögon med mascara, eyeliner, ögonbrynspenna och en vacker mild ögonskugga. Håll dig till naturliga färger, gärna varma färger som framhäver dina naturliga konturer utan att ge ett översminkat intryck. Se till att din makeup matchar fint med ditt ansikte och att det inte finns några skarpa linjer. Använd gärna dina fingrar för att sudda ut kajalen för att få en mer diffus look. Om du använder rouge, se till att den är i ton med din hud, som när du rodnar. Kom ihåg att rouge även går att använda som ögonskugga. Vad som är viktigt är att du känner dig vacker och trygg i ditt möte med yrkeslivet. För att få en positiv respons från arbetsgivare, kollegor och eventuella kunder gäller det att se representativ och fräsch ut. För mycket smink kommer inte att göra dig gott utan satsa istället på en vacker och naturlig makeup.