Att hitta sin stil

När man ska hitta sin stil måste man få två saker att fungera ihop: det man tycker är snyggt och det som klär ens kropp. Ett fel som många gör är att de idealiserar stilen hos någon som har helt annan kroppsform än de själva har och då kommer all klädinspiration bli vilseledande. Försök hitta förebilder som ser ut lite som du och granska deras stil. Även om du inte älskar allt personen har på sig kommer du få en bättre bild av hur olika plagg faller på din typ av kropp.

Jämför och plocka detaljer

Fashionable female accessories watch sunglasses lipstick blue clutch and red shoes . Overhead of essentials for stylish young woman.

När det gäller mode och stil är det fritt fram att jämföra och plocka detaljer som man tycker om. Du kan få hjälp att hitta din stil med modetrender som utgångspunkt. Kika på vad som finns på catwalken! Var dock förberedd på att de allra flesta plaggen och kombinationerna är extremt överdrivna och inte alltid gjorda för att användas till vardags. Däremot kan man se någon färg man gillar eller kanske en typ av kavajslag eller byxlängd. Försök se detaljerna och jämföra dem med dina nuvarande plagg. Finns det någonting du gillar extra mycket kan du ha det i åtanke nästa gång du ska göra ett inköp.

Byt stilen plagg för plagg

Om du känner dig osäker i din stil eller bara är sugen på att starta om på ny kula behöver du ha en strategi. Är du rik kan du givetvis skicka hela garderoben till en loppis och shoppa nytt men om du har en normal budget kommer du få byta plagg för plagg. Ett bra tips för att spara pengar är att köpa kläder som inte tillhör säsongen. Till exempel kan du hitta en fin höstjacka på vintern eller en fantastisk bikini runt jul för en bråkdel av priset den kostade under säsong. Shoppa smart och strategiskt så har du snart landat i din stil.