3 klassiker som håller säsong efter säsong

Den nya sommarsäsongen är igång för fullt och butikerna vimlar av nya, smarta modevaror, men om du gärna vill passa på plånboken och miljön samtidigt, kan det vara en god idé att gå efter tidlösa klassiker, du kan använda säsong efter säsong.

Det danska modemärket www.masai.se designar smarta och avslappnade modekläder, som för det första är kända för sina behagliga och feminina siluetter, som framhäver det positiva med din figur. För det andra vimlar kollektionerna av tidlösa styles, du lätt kan kombinera kors och tvärs med säsongaktuella styles och det, du redan har i garderoben.

Här får du inspiration till tre äkta Masai-klassiker, som är ytterst populära säsong efter säsong.

Tulpankjolen

Tulpankjolen är en av de populäraste siluetterna säsong efter säsong, eftersom den både är feminin och ytterst användbar. Kjolen är en smula smalare över bröstet, så den framhäver din figur utan att sitta tätt. Den har fina feminina veck både framtill och baktill, och går lite in nertill, vilket skapar den vackra tulpansiluetten. Med sin kroppsnära passform passar kjolen perfekt till dig, som har midja och en mindre barm. Kjolen är snygg i sig själv med bara ett halsband eller en scarf till, men du kan också framhäva midjan ytterligare med en kort jacka eller skapa en mera avslappnad look med en lång, oversize jacka eller kofta.

Boucléjackan

Den korta boucléjackan är närmast essensen av Masai, och jackan har varit en återvändande hit, sedan Masai lanserade sin första kollektion i 1992. Boucléjackan kännetecknas av den speciella strukturen, som är både fin och rå på samma gång. Tyget är vävt av fina och grova trådar, som ger det snygga och unika looken, som ger en exklusiv touch till varje outfit. Ta den över en mönstrad tunika, en feminin kjol, en skjorta eller en fin topp, och du har snabbt skapat en fulländad och klassisk look.

Tunikan med print

Blommor, prickar, ränder och konstnärliga former. Oavsett om du gillar färgglada eller mera nedtonade mönster, är tunikan med print en högt älskad klassiker, eftersom den både är feminin och ytterst användbar. Använd tunikan ensam med diskreta, smala byxor under och låt på så sätt det fina mönstret få all uppmärksamhet. Du kan också skapa en mera sofistikerad ton-i-ton-look genom att sätta ihop tunikan med en jacka eller kofta i samma färgnyanser – eller gå all in med print från topp till tå – så länge färgerna passar ihop, är det fritt spel.